May 25, 2017
Facebook Logo graphic
Twitter Logo graphic
google+ Logo graphic
login
NOW: 53°
HI 63 / LO 49

Brookside Care Center residents ship out to new addition


10
BY JAMES LAWSON
jlawson@kenoshanews.com


Email
Print

It was moving day Wednesday as 140 Brookside Care Center patients cruised from their old rooms to the center’s newly completed addition.

Hoping to make the move less painful for patients and staff, Tara Paskiewicz, director of recreation and volunteers, created an ocean cruise theme.

Residents and their families received boarding passes as they entered a state room decorated like that of a cruise ship. They were treated to refreshments as volunteers moved their beds and personal items to their new rooms at Brookside, 3506 Washington Road.

“I was selling an adventure. I wanted our residents to have a good feeling about moving,” Paskiewicz said. “They will be moving from their single rooms to ones where they will have a roommate. While the move can be traumatic, going to have a roommate is another thing that can be a little troubling for some.”

To prepare for the move, the residents took tours of the new wing earlier this week. Paskiewicz recalled one resident saying, “It’s so nice it makes me cry.”

Eighty volunteers from Gateway Technical College, Herzing University, Marquette University and Kenosha County helped in the move.

Brookside administrator Frances Petrick said the residents will be in their temporary quarters for nine months to a year until the original facility is renovated.

The $20 million two-phase expansion and renovation project began in April 2016 to relieve tight quarters and to include a one-story community-based residential facility and a two-story rehabilitation facility.

The addition features de-centralized dining areas, more common areas, more windows and better access to medicines and supplies.

The facility is designed to make residents feel more comfortable, as if they were in their own home, according to Petrick.

“We wanted people to feel familiar with their environment,” said Andrew Alden of Milwaukee-based Eppstein Uhen Architects, which designed the addition.

Petrick said the addition and renovation are needed “to stay current in the marketplace ... because of competition in the long-term care industry.”


Comments


Guidelines: Please keep your comments smart and civil. Don't attack other readers personally, and keep your language decent. If a comment violates these standards, click the "Report a Post" button below to report abuse. To post comments, you must be a Facebook member.

More headlines

..
Content

News
Sports
Life
Obits
Community
Marketplace
Jobs
ePaper
Connect

Customers
Advertisers
Online Forms
Contact Us
Staff
Collaborate

Submit a story or photo
Submit a press release
Submit an entertainment event
Submit Feedback



c: